Hårreducering – Cellox 10

Permanent hårreducering med Cellox 10 är smärtfri. Behandlingen börjar med att området som ska behandlas rengörs. Därefter läggs en gel på området med ett lätt tryck.

Hårstrån befinner sig i olika faser, Anagenafas, Katagenafas, och Telogenafas. Det innebär att det tar ett flertal behandlingar för att få ett optimalt resultat vid hårrecucering.
 • Anagena fasen kallas också för tillväxtfasen. Det är i den fasen vi med hjälp av ljusbehandlingarna reducerar håret i hårsäcken. Ca 15-20% av alla hårstrån befinner sig där och det är ungefär så mycket som reduceras på en behandling. Håret befinner sig i denna fas ca 2-6 år.
 • Katagena fasen eller övergångsfasen, kommer direkt efter den Anagena fasen och den varar ca 1-2 veckor.
 • Den tredje och sista fasen är Telogena fasen som är en vilofas. Här befinner sig ca 10% av våra hårstrån och den varar i ca 5-6 veckor. När hårstrået är i den Telogena fasen börjar hårsäcken att aktiveras igen. Ett nytt hårstrå i den Anagena fasen utvecklas och tvingar ut det gamla hårstrået.

Vad händer med det behandlade håret:
Ca 3 veckor efter behandlingen börjar hårstråna ramla av. De som därefter växer tillbaka är de som varit i vilofas under förra behandlingen.

Biverkningar:
I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rodnad eller svullnad men avtar efter några timmar. I sällsynta fall kan brännskador uppstå. Det är högst ovanligt och läker inom 1-2 veckor oftast utan bestående ärr.

Att tänka på
 • Området som behandlas får inte vaxas eller plockas under behandlingen.
  Att klippa eller raka i området går bra.
 • En månad före och efter behandlingarna bör du undvika solljus.
  Ha alltid solskydd spf 30-50.
 • Var försiktig med påfrestning mot det behandlade området 24 timmar efter behandlingarna. Undvik solning, träning och massage.

Vill du veta mer?

Fyll gärna i formuläret här nedan för att boka en tid eller för att få veta mer om denna behandling.
(Du binder dig inte till något genom att fylla i det formuläret,
utan vi kontaktar dig och berättar mer)
 • Skriv ett kort meddelande om vad det du undrar och vill veta mer om.