Kemisk Peeling

NeoStrata – världsledande inom hudvård med AHA och PHA.

NeoStrata – världsledande inom hudvård med AHA och PHA. Här finns Vetenskapen bakom fräsch och vacker hud med idag mer än 120 patent.

Boka tid
 
Skärmklipp 2019-12-04 16.37.32.png
Caelia Clinic Logotype - Gold 2 KVADRAT.
Caelia Clinic Logotype Symbol - Gold (ko
 
Priser

KEMISK PEELING

30-45min - Neostrata 20, 35 eller 50%
(Rengöring, kemisk peel, guldmask,
avslutande produkter)

 
 

Två av världens främsta hudvårdsforskare professorerna dr Eugene van Scott och dr Ruey Yu hittade via sitt arbete hjälp och lindring för hudproblem som Akne, Rosacea, Ichtyosis, Atopiskt eksem m.m. De utvecklade även produkter som motverkar och minimerar fina linjer och rynkor.

Kemisk peel är ett samlingsnamn för behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för att ge hudföryngring och hudförbättring. Förutom hudföryngring är det också en effektiv behandling mot pigmentering, Rosacea och Acne. Peelingen rengör på djupet och ger huden en vacker lyster.

Neostrata Kemisk peel verkar mot

  • fina linjer och rynkor

  • ojämnheter och akneärr

  • acne, fet och oren hy.

  • solskador och pigmentering

  • rosacea och seborroisk eksem

  • glåmig, trött och torr hud

  • (minimera) mörka ringar under ögonen

Behandlingen

Under behandlingen appliceras en hög koncentration av glykolsyra över det yttersta hudlagret som får verka under noga övervakning. Behandlingen avslutas genom att syran neutraliseras.

Peelingbehandlingen tar fram en fräsch hud och verkar hudföryngrande. Den hjälper huden att se slätare, friskare och fastare ut och blir maximalt återfuktad och ger en jämnare pigmentering.

Glykolsyra, som finns naturligt i frukt och grönsaker, verkar genom att avlägsna döda hudceller på hudens yta och dödar inte frisk vävnad.

Resultat

Förbättring av hudens textur och akne kan ses redan efter en månad. Problem som uppstår djupare i huden kräver en serie behandlingar för optimalt resultat. Det slutliga resultatet kan ses efter tre till sex månader.

Biverkningar

Det finns minimala risker med en  kemisk peeling. De biverkningar som kan uppstå är rodnad, viss svullnad, flagning och vid högre styrkor kan enstaka sår och blåsor uppstå som oftast lägger sig inom en vecka.